Історія розвитку вуличного освітлення

📆 30 / 03 / 2020

Історія розвитку вуличного освітлення — це щось особливе і цікаве. Дізнатися як змінювалися одні типи ліхтарів іншими дуже пізнавально. Де ж використовуються сучасні, вуличні світильники і яка їхня роль?

Які краще купити вуличні ліхтарі

Краса нічного міста часто вражає: різноманітні вогні, підсвічені будівлі та красива світлова реклама радують око. І все це — вуличне освітлення. В даний час воно досягло високого розвитку, але багатьом цікаво, як саме відбувалися зміни у цій сфері. Найбільш яскравим прикладом стрімкого росту функціональності та різноманіття рішень є вулиці Праги.

Прага — це місто Чеської Республіки, яке, як і інші міста, обладнане багатьма ліхтарями. Проте особливістю тут є шлях розвитку празького зовнішнього освітлення. Основні етапи перелічено нижче:

1824р. Використання масляних ламп

Використання масляних ламп на початку дев'ятнадцятого століття було чимось новим для жителів Праги, дизайн вулиць з такими ліхтарями набував особливих фарб.

1924р. Використання ламп розжарювання

Коли новітніші освітлювальні пристрої — лампи розжарювання було покращено, їх стали використовувати активніше, поступово замінюючи масляні лампи.

1844р. Газове освітлення

Для газового освітлення був створений спеціальний завод з виробництва газу, встановлювали газові ліхтарі на відстані 30 метрів один від одного. Таке освітлення було не зовсім безпечним, тому використовувалося мало.

1955р. Застосування ламп денного світла

Як були винайдені перші лампи денного світла, вони відразу ж з'явилися на вулицях цього прекрасного міста.

1883р. Примітивне електричне освітлення

Перше електричне освітлення не було дуже популярним через швидке перегоряння перших ламп розжарювання.

1987р. Повний перехід на електричне освітлення

Сучасне освітлення Праги практично нічим не відрізняється від освітлення інших міст. Переважно використовуються світлодіодні лампи.

Для чого потрібні ліхтарі вуличного освітлення

Світильники вуличні використовуються в багатьох сферах життя і роботи людини. Без них не обходиться жодна магістраль, автодорога, вулиця або парк. Оформлення ландшафтного освітлення також не було б можливим без цих освітлювальних приладів.

Якісний світловий потік на великих автомагістралях, вулицях міст чи прибудинкових приватних територіях легко забезпечується завдяки використанню вуличних LED світильників.

LEDsvit концентрує свої зусилля на виготовленні та впровадженні інноваційних технологічних рішень для вуличного та інтер'єрного освітлення, здатних зробити життя людей комфортнішим, легшим і безпечнішим.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.