Оптика для пішохідних переходів

📆 23 / 05 / 2022

Основна мета вуличного освітлення – створити безпечне середовище для людей. Кожен проєкт унікальний і вимагає індивідуального підходу. Також важливо враховувати в’їзди та виходи, пішохідні доріжки та пішохідні переходи.

Освітлення на пішохідних переходах є важливим аспектом безпеки дорожнього руху як для пішоходів, так і для водіїв. Оскільки освітлення призначене не тільки для того, щоб зробити пішоходів більш помітними для водіїв, а й через зручність освітлення дороги для самих пішоходів, буває важко створити рішення, які б задовольнили потреби кожного. Типових рішень освітлення на пішохідних переходах немає. Натомість освітлення має бути адаптовано до унікальних умов у кожному місці. В якості відправної точки може бути корисно пам’ятати про розміщення стовпів, вертикальне освітлення та підвищений контраст освітлення навколо переходів.

Розміщення стовпів

Як правило, кращим є стовп безпосередньо перед перетином. Тоді світло падає вертикально на пішоходів. Стовп, розташований перед переходом, спрямовує світло прямо на пішоходів, що покращує кольори та контури. У нових установках стовпи зазвичай розташовують на відстані 3 метрів від центру перехрестя з обох боків для досягнення оптимальних результатів.

Вертикальне освітлення пішоходів

Освітлення має забезпечувати видимість пішоходів як на дорозі, так і вздовж неї. Прагнучи до високої вертикальної освітленості, коли світло падає зверху на пішоходів які ідуть, і з тієї ж сторони пішохідного переходу, де і наближається автомобіль, легше створювати безпечний перехід.

Підвищена освітленість на пішохідних переходах

Загальне збільшення освітленості на пішохідних переходах часто вигідно для пішоходів, але воно вимагає ретельного планування розташування світильників. Контраст між освітленням на пішохідному переході та іншим освітленням слід ретельно продумати, щоб уникнути можливих відблисків як для пішоходів, так і для автомобілістів.

LEDsvit займається проєктуванням, виробництвом та продажем світлодіодних приладів серії ПЕРЕХІД для освітлювання ділянок проїзної частини, де пішоходи рухаються через дорогу.

Освітлення нерегульованого пішохідного переходу спеціалізованими світлодіодними приладами виробництва LEDsvit здатне істотно підвищити безпеку всіх учасників дорожнього руху на вулицях міста.

Консольні вуличні LED світильники LEDsvit для освітлення пішохідних переходів відмінно впишуться в архітектуру міста, а найголовніше — знизять кількість дорожно-транспортних пригод за участю пішоходів.

LEDsvit – український бренд сучасної світлодіодної продукції. Вироби LEDsvit охоплюють широку лінійку світлодіодних освітлювальних приладів для різного застосування. Світлодіодні лампи, трубки і світильники, світлодіодні прожектори та вуличні консольні LED-світильники від LEDsvit застосовуються в основному, декоративному та рекламному освітленні. Ознайомитись із сучасною продукцією LEDsvit можна за посиланням.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.