Світовий ринок освітлення продовжить зростання

📆 28 / 04 / 2022

Згідно з останнім звітом TrendForce, глобального постачальника ринкової аналітичної інформації про технологічні галузі на ринку, світлотехнічна промисловість все більше уваги приділяє якості світла продуктів (наприклад, індексу кольору, значення R9 і SDCM), та HCL для здоров'я. Крім того, тенденції оцифрування світильників, що зростають, і налаштування світла та кольору в продуктах світлодіодного освітлення стимулювали виникнення інтелектуальних світлодіодів. Сьогочасні нові технологічні програми та потенційний попит сприяли зростанню ринку освітлення. TrendForce прогнозує, що світовий ринок світлодіодного освітлення досягне 72,10 млрд доларів США у 2022 році (+11,7% у річному обчисленні) і досягне 93,47 млрд доларів США в 2026 році.

Тенденції та перспективи ринку світлодіодного освітлення
на 2022 рік

Що стосується аналізу ринку за типами продуктів, попит на лампи та світильники зростатиме у 2022 році. Однак, у довгостроковій перспективі попит на світлодіодні лампи сповільниться, в основному через зниження попиту на заміну і зростаючих уподобань споживачів щодо світильників. Сукупний середньорічний темп росту 2020-2022 рр. для ламп і світильників становитиме 8,5% та 12,0% відповідно.

Щодо додатків, то найближчими роками освітлювальні прилади розроблятимуться з різними датчиками та комунікаційними датчиками, а також зі збільшеною швидкістю проникнення підключеного освітлення. Більше того, попит на енергозберігаючі модифікації світлодіодів зростатиме, оскільки світова спільнота прагне нульового рівня викидів. Таким чином, програми для комерційного, житлового, зовнішнього та промислового освітлення створять можливості для подальшого зростання ринку.

Тенденція світового ринку підключеного світлодіодного освітлення

В основному отримує вигоду зі зниження вартості інтегрованих підключених рішень освітлення та зростання попиту на підключені системи освітлення з боку кінцевих споживачів, що сприяє зростанню ринку освітлення IoT, особливо на ринку підключеного побутового освітлення. Крім того, інвестиції уряду в інтелектуальне освітлення будівель, розвиток розумного міста та промислову автоматизацію також сприяють зростанню попиту на ринку підключеного освітлення. За оцінками TrendForce, обсяг світового ринку підключеного світлодіодного освітлення зросте на 21,5% до 8,19 млрд доларів США у 2022 році.

Аналіз політики та регулювання глобального ринку освітлення

TrendForce вказала, що політика та правила, що стосуються світлодіодів, стали суворішими у зв'язку з інноваціями в технологіях освітлення та змінами ринкового попиту.

CRI & R9: Якість кольору є вирішальним фактором при використанні світлодіодного освітлення, особливо комерційного (роздрібна торгівля, художні виставки та фотографії), спеціального (охорона здоров'я та поліграфія) та високоякісних побутових освітлювальних приладів. У регіональному розрізі ЄС просуває нове енергетичне маркування ErP, накладаючи набагато суворіші вимоги CRI та енергоефективності. У Північній Америці DLC V5.1 буде зосереджений на трьох областях, а саме: якість світла (продуктивність та здоров'я), керованість світлом та світловіддача. У політиці, запропонованій у Китаї у 2022 році, особлива увага приділятиметься впливу на здоров'я освітлювальних приладів для навчальних закладів, де світильники, які вимагають оцінки небезпеки синього світла для сітківки, регулюються найсуворішими стандартами безпеки.

У другому півріччі 2021 року ринок світлодіодного освітлення для садівництва не виправдав очікувань, оскільки заявки та попит були млявими через затримки з графіками морських перевезень, нестачі PMIC та ширших факторів, таких як негативні політичні наслідки. Зокрема, транспортні витрати, що зросли, справили більший вплив на виробників торцевих світильників.

Тим не менш, застосування світлодіодного освітлення в садівництві, як і раніше, зростає завдяки швидкому зростанню ринків канабісу в медичних та рекреаційних цілях у Північній Америці та інших регіонах. Зважаючи на екстремальні кліматичні явища, які відбуваються все частіше, було збудовано більше закритих ферм для забезпечення продовольчого постачання та безпеки. Крім того, фермери вимагають більше освітлювальних приладів із розвитком «розумного» сільського господарства. Зазначені фактори збільшили проникнення світлодіодів. Згідно з останніми даними, зібраними TrendForce, обсяг світового ринку світлодіодного освітлення для садівництва зросте на 10,4% до 1,85 млрд. доларів США при середньорічному темпі зростання в 2021-2026 роках на рівні 13,0%.

LEDsvit – український бренд сучасної світлодіодної продукції. Вироби LEDsvit охоплюють широку лінійку світлодіодних освітлювальних приладів для різного застосування. Світлодіодні лампи, трубки і світильники, світлодіодні прожектори та вуличні консольні LED-світильники від LEDsvit застосовуються в основному, декоративному та рекламному освітленні. Ознайомитись із сучасною продукцією LEDsvit можна за посиланням.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.