Економічно вигідні світильники LEDsvit — результати експлуатації

📆 19 / 10 / 2020

Вже минуло більше 3-х років як був реалізований проєкт з модернізації вуличного освітлення в селищі міського типу Донець (Харківська область). Але чому ми говоримо тільки зараз про нього? А тому, що цей проєкт пройшов точку окупності і вже більше 2-х місяців приносить економію місцевого бюджету у вигляді зниження витрат на оплату електроенергії, а також повної відсутності потреби купувати та утилізувати ртутні лампи.

Виробником, ТОВ "ЕЛЕКТРОННІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ", були розроблені індивідуальні модифікації вуличних консольних світлодіодних світильників LEDsvit під вимоги замовника: АЛЕЯ ЛЕД КУ 60Вт / 850-02 Ш та АЛЕЯ ЛЕД КУ 60Вт / 850-03 Ш.

Застарілі ДРЛ-125 із світловим потоком рівним 5 900 Лм у смт. Донець замінили на сучасні LED світильники типу АЛЕЯ, світловий потік яких дорівнює 7 000 Лм. Щоб підібрати потрібні освітлювальні прилади були проведені світло-технічні розрахунки за допомогою програми DIAlux, у ході яких з'ясували, що середнє значення освітленості після впровадження проєкту буде дорівнювати 8 люкс, що значно перевершує рівень освітленості за допомогою ліхтарів з лампами ДРЛ-125.

Ecp[lx] = 8.0 Emin[lx] = 3.71 Emax[lx] = 14.0 Emin / Ecp = 0.464 Emin / Emax = 0.263

Впровадження LED світильників істотно впливає на якість освітлення. За рахунок того, що світловий потік приладів LEDsvit вище, ніж у ламп ДРЛ, можна домогтися більшого значення освітленості при тій же відстані між джерелами світла. Завдяки своїй нечутливості до низьких і дуже низьких температур, нові лампи будуть працювати в будь-яких умовах експлуатації.

Одним з недоліків світлодіодних освітлювальних приладів прийнято вважати їх вартість, але техніко-економічні розрахунки за даним проєктом визначили, що менш ніж через 3 роки LED світильники себе окуплять і почнуть економити кошти підприємства — що фактично і відбулось у смт. Донець.

За весь час з моменту реалізації проєкту в замовника не виникло ніяких скарг на роботу вуличних джерел світла LEDsvit. Нові LED світильники сприяють підвищенню безпеки автолюбителів і пішоходів, покращують видимість для учасників дорожнього руху. Світлодіодні лампи допомагають заощадити енергоспоживання від 50 до 75%, мають тривалий термін служби, миттєво запалюються і працюють без мерехтіння.

У виробництві вуличних консольних світильників LEDsvit використовуються лише високоякісні компоненти, а саме: світлодіоди Seoul (Корея), вторинна оптика з міцного, не схильного до помутніння, полікарбонату і блоки живлення Mean Well.

pzhkg-ledsvit.pdf

Техніко-економічне обґрунтування

LEDsvit концентрує свої зусилля на виготовленні та впровадженні інноваційних технологічних рішень для вуличного та інтер'єрного освітлення, здатних зробити життя людей комфортнішим, легшим і безпечнішим.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.