Світлодіодні ліхтарі: яскраве освітлення з вигодою

📆 25 / 08 / 2020

Висвітлювати будинок світлодіодними лампочками вигідно: цей факт підтвердить кожен, хто вже перейшов на світильники нового покоління. Однак ще більша економія виходить при освітленні вулиць: прилади використовуються потужніші, при цьому електроенергії споживається в рази менше, ніж під час використання газорозрядних ліхтарів.

Різновиди світильників для вулиць

Тим, хто збирається купити LED-ліхтар, рекомендовано спочатку вивчити види і характеристики приладів для зовнішнього освітлення. Якщо грамотно підійти до вибору світильника, то можна отримати економне, надійне і довговічне освітлення.

Для початку потрібно визначитися з типом світлодіодного світильника.

У зовнішньому освітленні використовуються:

  • Прожектори прилади спрямованого світла. Випромінюють яскраве світло. Кут розсіювання, як правило, не перевищує 180°. Використовуються для освітлення автостоянок, дворів, відкритих складів, інших об'єктів великої площі.

  • Ліхтарі — класичний варіант вуличного освітлення. Застосовуються для підсвічування вулиць, скверів, приватних садиб, доріг. Монтуються на спеціальних опорах або на стінах будинків. Кут світлового потоку досягає 360°.

  • Декоративні прилади застосовуються в архітектурному та ландшафтному підсвічуванні. Це можуть бути точкові світильники, дюрафлекси і дюралайти — жорсткі і гнучкі трубки, світлодіодні сітки. Здатність діодів випромінювати різнокольорове світло дозволяє підбирати оригінальні світлові рішення.

Параметри вуличних LED-ліхтарів

Коли визначилися з типом світильника для зовнішнього освітлення та способом кріплення, можна переходити до деталей — параметрів світлотехнічної продукції, від яких залежать якість світла і надійність системи освітлення.

7 головних характеристик світильника:

  • Потужність ліхтаря 50 ... 400 Вт.

  • Світловий потік від 3 000 Лм. Цей параметр визначає, наскільки яскраво світить прилад.

  • Колірна температура (спектр світіння) від жовтуватого до холодно-білого. Для освітлення паркових алей або саду підійдуть світильники з температурою до 3 500 К (тепле світло). А ось дорогу краще видно в денному світлі (при 4 500 ... 6 000 К).

  • Термін служби 50 ... 100 тис. год.

  • Індекс передачі кольору — від 80 Ra. Чим вище цей параметр, тим природніше сприймається колір при штучному освітленні.

  • Рівень захисту від пилу і вологи IP65 і вище.

  • Кут кріплення 60° ... 360°.


Рекомендовано: вибирайте світильники, на які виробник надає 5 ... 6-річну гарантію. Це позбавить Вас від тривог під час експлуатації освітлювальних приладів.

Переваги впровадження LED-освітлення

Світова практика показує, що окупність масштабних проєктів впровадження зовнішнього LED-освітлення становить 3 роки. Витрати на освітлення приватного будинку або прибудинкової території відбиваються ще швидше — за 1.5 ... 2 роки. Не дивно, що на вуличні діодні світильники попит зростає кожного дня.

LEDsvit концентрує свої зусилля на виготовленні та впровадженні інноваційних технологічних рішень для вуличного та інтер'єрного освітлення, здатних зробити життя людей комфортнішим, легшим і безпечнішим.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.