Вуличні світильники — що обрати?

📆 23 / 06 / 2020

Ви придбали будинок або вирішили перебудувати дачну ділянку. Закупили необхідні будівельні матеріали, придумали оригінальний ремонт або ж запросили ландшафтного дизайнера. Вже є план дій, чіткі терміни для кожного фронту робіт. І тут згадується найголовніше: в кошторис не були закладені вуличні прожектори, зовнішнє освітлення, та й зовсім не готова схема прокладки кабелів на ділянці.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, заново не перекопувати територію, не ламати альпійські гірки і свіжі газони, слід подбати про освітлення заздалегідь.

Перше, що необхідно зробити, — продумати всю схему, до кожної лампочки. І не тільки візуально собі уявити, але і вивчити питання. З'ясувати які підключення має той чи інший тип освітлювального приладу, що для цього потрібно придбати, і хто буде займатися електрифікацією.

Де потрібне світло

Якщо Ви є щасливим володарем великої території, яка вимірюється гектарами, то звичайно не варто ставити вуличні ліхтарі для дачі через кожні два метри. Так Ви ризикуєте перетворити ділянку в футбольне поле. Світла має бути достатньо, але не в надлишку. Ваші володіння ні в якому разі не повинні нагадувати злітно-посадкову смугу. Для цього перед придбанням вуличного освітлення складіть план: скільки і якого типу обладнання Вам знадобиться, де саме будуть встановлені світильники, який необхідний рівень інтенсивності освітлення.

Обираємо вуличне освітлення

У продажу можна зустріти безліч освітлювальних приладів для вулиці. Всі вони відрізняються способом установки, типом лампочки. Електроспоживання балансується рівнем світла. Популярні моделі світильників включають:

  • настінні;

  • стельові;

  • ґрунтові;

  • декоративні;

  • ландшафтні;

  • паркові;

  • консольні;

  • прожектори;

  • вуличні ліхтарі;

  • архітектурні.

Настінні світильники виглядають як класичні бра, які вішаються на стіну. Найчастіше такі моделі використовують для локального освітлення, наприклад, входу в будинок. Також, завдяки таким світильникам створюються тихі відокремлені місця для релаксу, зони відпочинку.

Балкони, тераси та інші відкриті місця будинку слід облаштовувати стельовим освітленням. Для його установки існує вимога — навіс. Такі лампи не люблять опади і зовнішній вплив.

Вуличні ліхтарі гарні для обрамлення території, а також установки їх локально, посередині ділянки. Вони здатні висвітлювати велику територію, тому не варто нагромаджувати ними простір.

Для освітлення в'їзду в гараж, майстерню або склад інструментів підійде прожектор. Він дає яскраве світло, що поширюється на декілька метрів вперед. Також за допомогою прожектора можна виділити красиві ділянки ландшафту, квіткові композиції, скульптури з каменю або фонтан.

Як бачите, вибір величезний. Кожен тип освітлювальних приладів, в свою чергу, має різновиди. Під час розгляду переваг різних моделей не варто забувати і про їх специфічні умови установки та експлуатації.

LEDsvit концентрує свої зусилля на виготовленні та впровадженні інноваційних технологічних рішень для вуличного та інтер'єрного освітлення, здатних зробити життя людей комфортнішим, легшим і безпечнішим.

Для отримання консультації, оформлення заявки на купівлю світлодіодної продукції LEDsvit чи розробку проєкту LED освітлення, з пропозиціями про співпрацю та іншими питаннями звертайтесь за телефоном +380 (44) 337-81-65 або пишіть на info@ledsvit.com.ua.